Matematik

differentiere

23. maj 2019 af nutellaelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan kan x2  være 1 når den bliver differentieret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2019 af AMelev

Det kan den også kun i x = ½.

f(x) = x2
f '(x) = (x2)' = 2x
f '(x) = 1 ⇔ x = ½


Svar #2
23. maj 2019 af nutellaelsker

ok hvad mener du med f '(x) = 1 ⇔ x = ½ ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2019 af AMelev

f '(x) = 1 ⇔ 2x = 1 ⇔ x = ½


Svar #4
23. maj 2019 af nutellaelsker

ok så når jeg skal løse denne her andengradsligning på vedhæftede billede så giver x2 = 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2019 af AMelev

Nej, hvor får du det fra?
Den opgave, du har uploadet i #4 har ingenting at gøre med dit spørgsmål i #0, hvor du spurgte om x2 differentieret, altså (x2)'.


Du har ret i, at a = 1, b = -4 og c = -60.
Det sætter du ind i løsningsformlen for 2gradsligningen.


Svar #6
30. maj 2019 af nutellaelsker

Tusind tak


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.