Matematik

To funktioner f og g er givet ved (hjælp mig Mathon)

25. maj 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke denne opgave, kan i løse den for mig?

To funktioner f og g er givet ved
f(x)=2 x+6 og g(x)=x +3.

√2
a ) Angiv forskriften og tegn grafen for den sammensatte funktion ( f ? g)(x).

[page3image3767776]

b ) Bestem værdimængden Vm( f ? g) og løs ligningen ( f ? g)(x) = 10 grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2019 af peter lind

(fºg)(x) = f(g(x)) = f(x+3)  = 2(x+3)+6=


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2019 af MatHFlærer

Jeg forstår ikke helt det du skriver? Hvad laver kvadratrod 2? 

a) Ja, gør som #1 og dernæst så tegn funktionen. Du kan evt. definere den som

h(x):=f(g(x))

Hvilket CAS program bruger du?

b) Her kan du udnytte grafen fra før. Eftersom du får en ret linje så vil værdimængden svare til hele R


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-05-25 20-43-51.png


Svar #4
25. maj 2019 af TGGYM

Opgaven ser sådan her ud, det var nok nemmere med et billede. 

#3 - Hvilken opgave er det du har lavet? Jeg går ud fra at det er opgave 2


Svar #5
25. maj 2019 af TGGYM

#2 - Jeg bruger geogebra´s cas program, men jeg er vildt dårlig til at bruge det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2019 af StoreNord

Osse mig.

Jeg lavede a) og g).       I hvert fald ikke 6.
b) kan du nok selv løse.

Hvordan kan man være dårlig til Geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2019 af peter lind

Så har du jo angivet nogle helt forkerte  funktioner

Det bliver h(x) =2kvdrod(2g(x)+6) = 2kvrod(x2+3)+6) =


Svar #9
25. maj 2019 af TGGYM

#8 - Det må du undskylde, jeg havde regnet med at den havde kopieret opgaven ordentlig ind, jeg dobbelt tjekkede ikke, det er min fejl. Men tak for det hurtige svar 


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-05-25 21-14-35.png


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2019 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} f\circ g(x) &= f(x^2+3)=2\sqrt{x^2+3+6}= \end{align*}

b)

\begin{align*} f\circ g(x)=10 &= 2\sqrt{x^2+3+6} \\ 5 &=\sqrt{x^2+9} \\ 25 &=x^2+9 \\ x^2 &= 16 \\ x=-4&\vee x=4 \end{align*}

Vedhæftet fil:__1.png

Skriv et svar til: To funktioner f og g er givet ved (hjælp mig Mathon)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.