Biologi

Diskuter årsagerne til hvorfor der er så stor forskel på blodtypefordelingen mellem verdensdelene.

15. juni 2019 af Morghann - Niveau: B-niveau

Har fået dette spg under emnet: Blodtypernes genetik.

Håber nogon kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2019 af Awmis

Mon ikke det har noget at gøre med, at folk for meget lang tid siden vandrede ud til forskellige dele af verden, og der havde dem der vandrede til Asien f.eks. måske bare flest med blodtype B, og så har det fortsat sådan. 

Desuden, så spiller det en rigtig stor rolle, at blodtyper kan have sammenhæng med, hvilke sygdomme man er modtafelig overfor, i visse tilfælde. (Jeg kan desværre ikke huske hvilke :/ ), men det er noget med, at når der så har været en epidemi i en verdensdel, f.eks. pesten i europa, så har der været flest med en bestemt blodtype der har overlevet. (Ved ikke om det galdt for pest, men nogle sygdoms-epidemier). Derfor er der måske en overvægt i Europa med en bestemt blodtype.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2019 af gerthansen

Som #1 lidt siger, så har man bestemte fordele ved bestemte sygdomme alt afhængigt af blodtypen, det har derfor også rent evolutionært været mest fordelagtigt at have flere blodtyper, for havde du kun en, så ville en sygdom kunne udryde alle, men hvis vi nu alle har A-, så ville en sygdom bare kunne ramme det, og så er det farvel, men har man forskellige, vil de andre typer have en større chance for at overleve.


Svar #3
17. juni 2019 af Morghann

Mange tak @Awmis og @gerthansen!!! 


Skriv et svar til: Diskuter årsagerne til hvorfor der er så stor forskel på blodtypefordelingen mellem verdensdelene.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.