Kemi

Hvorfor har salte høje kogepunkter?

24. juni kl. 12:56 af vedikhvadjegskalhedde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er årsagen egentlig til at salte har høje kogepunkter/smeltepunkter, hvis man skal tænke på bindingstypen?

Er ionbinding en intermolekylær binding? I så fald hvilken??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni kl. 13:09 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{salte har }\\ \textup{h\o je kogepunkter:}&\textup{fordi den elektrostatiske tiltr\ae kning mellem anioner, kationer}\\ &\textup{og polariseret vand \textbf{ogs\aa} \ skal overvindes.} \end{array}


Skriv et svar til: Hvorfor har salte høje kogepunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.