Fysik

Indre energi for PV-diagram

08. juli 2019 af naji0044 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej !

Står med denne PV diagram, hvor jeg skal bestemme den indre energi ved hver delproces. For A - B er den adiabatisk, B - C isobarisk og C - A en ret linje. Er i tvivl hvordan man lige bestemmer den indre energi ved C - A. Ellers har jeg bestemt for de andre således:

U_AB=W_AB   (adia)
U_BC=Q_BC+W_BC
U_CA=?

Vedhæftet fil: Udklip af PV-diagram.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juli 2019 af Sveppalyf (Slettet)

For en ideal gas gælder generelt (ligegyldigt hvilken proces der er tale om):

ΔU = nCvΔT

Så vi skal bare finde temperaturerne i de tre punkter.

TA og TC kan vi finde med idealgasligningen

TA = p2V2/(nR)

TC = p1V1/(nR)

TB må vi finde ved brug af adiabatligningen:

p1-γTγ = konstant

Så vi har

p21-γTAγ = p11-γTBγ  <=>

TB = ((p2/p1)1-γTAγ)1/γ  <=>

TB = TA * (p2/p1)1/γ -1  <=>

TB = p2V2/(nR) * (p2/p1)1/γ -1

og så kan vi indsætte i den øverste formel

ΔUA→B = nCv(TB - TA)  <=>

osv.


Svar #2
09. juli 2019 af naji0044

Takker ! 


Skriv et svar til: Indre energi for PV-diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.