Matematik

Definition og værdimængde forklaring

21. juli 2019 af Warrocs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan forklare mig som om jeg er 5 år gammel, hvad overordnet set definitions- og værdimængde er og forskellen på dem?

I nogle funktioner kan jeg forstå at definitionsmængden beskriver x'erne/x aksen og værdimængden beskriver y'erne/y aksen. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2019 af ringstedLC

Definitionsmængde, Dm el. lign.: En begrænsning eller et vilkår for de værdier af x som funktionen gælder for (de x'er som "maskinen" kan behandle). Eksempler:

\begin{align*} f(x)=x^2:Dm &= \{-\infty; \infty \}\Updownarrow \\ -\infty\leq &\;x\leq \infty\text{ (funktionen er def. for alle v\ae rdier af }x) \\ Vm &= \{0; \infty \}\Updownarrow \\ y &\geq 0\text{ (funktionen giver 0 eller en pos. v\ae rdi)} \\\\ f(x)=x^3:Dm &= \{-\infty; \infty \}\Updownarrow \\ -\infty\leq &\;x\leq \infty\text{ (funktionen er def. for alle v\ae rdier af }x) \\ Vm &= \{-\infty; \infty \}\Updownarrow \\ -\infty\leq &\;y \leq \infty\text{ (funktionen giver alle v\ae rdier)} \\\\ f(x)=\frac{1}{x}:Dm &= \;? \\ Vm &= \;? \end{align*}

Værdimængde, Vm: De værdier som funktionsværdien y kan antage.


Skriv et svar til: Definition og værdimængde forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.