Kemi

Hvor mange molekyler er der i 3,25 mol C2H6O ?

14. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan kan jeg beregne nedenstående?

Hvor mange molekyler er der i 3,25 mol C2H6O 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Avogados tal er antallet af molekyler i 1 mol.


Svar #2
14. august 2019 af Lara45

#1 Vil det sige at man skal gange 3,25 med avogados tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Ja!


Svar #4
14. august 2019 af Lara45

#3 Tak. Jeg har en opgave hvor der står 

I 1 g NaCl er der .....

Facit er 1,027 *10^22 molekyler

Hvordan kan man komme frem til det resultat?


Svar #5
14. august 2019 af Lara45

Eller I 3 g glucose (C6H12O6) er der ..... Og facit er 1,003*10^22 molekyler


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} \textup{antal mol}&1\textup{ g }NaCl=\frac{1\; g}{58.44\; \frac{g}{mol}}\\\\ \textup{antal molekyler}&\frac{1\; g}{58.44\; \frac{g}{mol}}\cdot (6.022\cdot 10^{23}\; mol^{-1})=1.027\cdot 10^{22}\\\\\\\\ \textup{antal mol}&3\textup{ g }C_6H_{12}O_6=\frac{3\; g}{180.156\; \frac{g}{mol}}\\\\ \textup{antal molekyler}&\frac{3\; g}{180.156\; \frac{g}{mol}}\cdot (6\cdot 10^{23}\; mol^{-1})=1.0\cdot 10^{22} \end{array}


Svar #7
15. august 2019 af Lara45

#6 Tak. 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftede billede?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2019 af mathon

            \begin{array}{llllllll} \textup{N\aa r }\alpha \textup{ er} \\ \textup{ioniseringsgraden}\\\textup{g\ae lder:}\\ &\alpha =\frac{1}{1+10^{pK_{s1}-pH}}&=&\frac{1}{1+10^{2.12-2.12}}&=&\frac{1}{1+10^{0}}=\frac{1}{2}\\\\ \textup{hvoraf:}\\ &\left [ H_3PO_4 \right ]&=&\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.1\; M \right )&=&0.05\; M\\\\ &\left [ H_2P{O_4}^- \right ]&=&\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.1\; M \right )&=&0.05\; M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2019 af mathon

                                   \begin{array}{llllll} \textup{detaljer:}\\ &pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )&&0< \alpha < 1\\\\ &\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )=pH-pK_s\\\\ &\frac{\alpha }{1-\alpha } =10^{pH-pK_s}\\\\ &\frac{1-\alpha }{\alpha } =10^{ \, pK_s-pH}\\\\ &1-\alpha=\left ( 10^{ \, pK_s-pH} \right )\cdot \alpha \\\\ &1=\left (1+10^{ \, pK_s-pH} \right )\alpha \\\\ &\alpha =\frac{1}{1+10^{ \, pK_s-pH}} \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange molekyler er der i 3,25 mol C2H6O ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.