Kemi

Tryk

15. august 2019 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

87 mg af en ideal gas med et starttryk på 0.6 bar gennemløber en process hvor volumen fordobles og temperaturen tredobles. Bestem sluttrykket af gassen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du skriver idealgasligningen på formen:

p = nRT/V

så kan du se at når T bliver tredoblet, så bliver p også tredoblet og når V bliver fordoblet, så bliver p halveret. Så vi har

p2 = 3/2 * p1

p2 = 3/2 * 0,6 bar = 0,9 bar


Svar #2
16. august 2019 af wohoo1 (Slettet)

Tusind Tak :)


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.