Matematik

Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

21. august 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Sidder og har problemer med følgende opgave, føler det jeg har lavet er forkert og kan bare ikke komme videre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2019 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2019 af ringstedLC

Din kvadratkomplettering er forkert:

\begin{align*} \text{fordi}: (x-1)^2 &= x^2+1-2x\neq x^2 \\ \text{og fordi}: (y-3)^2&\neq(y-(-3))^2 \\ \text{da}:y^2+9-6y&\neq y^2+9+6y \end{align*}

I stedet for at "føle" om en udregning er rigtig, så kontroller vha. ovenstående.

Det ses, at din første "y-komplettering" er rigtig.

"x-komplettering":

\begin{align*} x^2 &= (x-x_0)^2\Updownarrow \\ x_0 &= \;? \end{align*}

Tip: I opgaver "uden  hj.-midler" er det sjældent, at et facit giver √17


Skriv et svar til: Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.