Fysik

hjælp nogle der kan besvare denne her opgave.

26. august 2019 af Oskar2019 - Niveau: B-niveau

Jeg kunne ikke svare på den. 

Vedhæftet fil: 3333333333333333.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2019 af MatHFlærer

Hvad er dit forsøg? Har du prøvet at opstille nogle udregninger eller hvordan?


Svar #2
27. august 2019 af Oskar2019

Jeg har prøvet , men det var forket . 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll} &\textup{opdrift:}&F_{op}=V\cdot \varrho _{\textup{luft 20}\degree }\cdot g= \frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T_{20}}\cdot g\qquad F_{\textup{tyngdekraft}}=m_{ballon}\cdot g+\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T_{200}}\cdot g\\\\ \textup{sv\ae vning:}&&F_{op}\geq F_{\textup{tyngdekraft}}\\\\ && \frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T_{20}}\cdot g\geq m_{ballon}\cdot g+\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T_{200}}\cdot g\\\\ &&m_{\textup{ballon}}\leq \frac{p\cdot V\cdot M}{R} \cdot\left ( \frac{1}{T_{20}}-\frac{1}{T_{200}} \right )\\\\ &&m_{\textup{ballon}}\leq \frac{(101325\; Pa)\cdot \left ( 0.017\; m^3 \right)\cdot \left (0.0288\; \frac{kg}{mol} \right )}{8.314\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}}\cdot \left ( \left (\frac{1}{293}-\frac{1}{473} \right )K\right ) \\\\ &&m_{\textup{ballon}}\leq 0.00775\; kg\\\\ &&m_{\textup{ballon}}\leq7.8\; g \end{array}


Skriv et svar til: hjælp nogle der kan besvare denne her opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.