Matematik

En cirkel er givet ved x-ligning, undersoeg om punktet ligger paa cirklen

09. september 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Hvordan goer jeg det? CAS og lommeregner er ikke tilladt

Opgave vedhaeftet

Mvh.

Vedhæftet fil: opgave 1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2019 af StoreNord

Indsæt P's koordinater i cirklens ligning, og se om den stadig er sand.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2019 af PeterValberg

Indsæt punktets koordinater som hhv. x og y i cirklens ligning
hvis det opfylder ligningen, så ligger punktet på cirklen

x^2+y^2-2x+4y-35=0

Punktets koordinater indsættes:

5^2+3^2-2\cdot5+4\cdot3-35=25+9-10+12-35=.....

hvis det giver 0, så ligger punktet på cirklen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
09. september 2019 af krimse123321

Tusind tak til jer begge!!


Skriv et svar til: En cirkel er givet ved x-ligning, undersoeg om punktet ligger paa cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.