Matematik

Løs ligningen f(x)=g(x)

09. september 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj. Jeg sidder med denne opgave og forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre..

Jeg skal løse ligningen f(x)=g(x), og f(x) = x^2-7x+16 og g(x)=x+1. Hvordan gør jeg? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2019 af StoreNord

Løs ligningen:  x^2-7x+16 = x+1.
Det kaldes også: At finde skæringspunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2019 af peter lind

f(x) = g(x) <=> f(x)-g(x) = 0

Indsæt udtrykkende for f(x) og g(x) og reducer

Det bliver en andengradsligning. Hvordan man løser den kan du slå op i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2019 af mathon

Bring først ligningen på
formen:
                   ax+ bx + c = 0


Svar #4
09. september 2019 af NW12

Jeg får skæringspunktet til at være 3,4? Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2019 af StoreNord

Der er måske 2 skæringspunkter.


Svar #6
09. september 2019 af NW12

Jeg forstår det stadig ikke, jeg ved jo ikke hvad jeg skal gøre?


Svar #7
09. september 2019 af NW12

Hvordan kan der være to skæringspunkter, når jeg har indtastet begge funktioner og får et skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2019 af mathon

Hvad med det andet skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2019 af StoreNord

#0         Brug diskriminant-metoden til al finde rødderne.

Skærmbillede fra 2019-09-09 18-35-46.png


Svar #10
09. september 2019 af NW12

Okay, fik skæringspunkterne til: 3,4 og 5,6


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2019 af mathon

solve(x^2-7x+16=x+1,x) = \left \{ 4,6 \right \}


Svar #12
09. september 2019 af NW12

Det var fordi jeg lavede dem i TI-Nspire. Er det så svaret på ligningen?


Svar #13
09. september 2019 af NW12

Når jeg solver i Nspire, får jeg det til x= 3 eller x=5, er det rigtigt?


Svar #14
09. september 2019 af NW12

Tak for hjælpen alle sammen:))


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2019 af StoreNord

#12      Nej. Svaret er:
                                                         x=\left\{\begin{matrix} 3\\ 5 \end{matrix}\right.
Du skal lære at bruge diskriminant-metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2019 af mathon

SORRY
               solve(x^2-7x+16=x+1,x) = \left \{ 3,5 \right \}     korresponderende y-værdier \left \{ 3,5 \right \}+1=\left \{ 4,6 \right \}


Svar #17
09. september 2019 af NW12

Takker


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.