Matematik

Matematik - alkoholpromille

15. september 2019 af Kira988 - Niveau: C-niveau

Hej, vil nogle hjælpe mig med at lave den her opgave, da jeg ikke ved hvordan man skal regne det ud.

Tak på forhånd!!!

Vedhæftet fil: fullsizeoutput_fb5.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2019 af peter lind

Opstil en ligning for promillen både under vækst og fald. det er lineære funktioner. For væksten er det y=0,6*t


Svar #3
15. september 2019 af Kira988

#2

Opstil en ligning for promillen både under vækst og fald. det er lineære funktioner. For væksten er det y=0,6*t

Hvordan skal jeg opstille ligningen?


Svar #4
16. september 2019 af Kira988

Jeg forstår det stadig ikke helt

Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2019 af AMelev

x = tid efter middagens start (timer)
y = mandens alkoholpromillle

a) Middagen varer 2 timer og promillen vokser med 0.6 pr. time, så ved middagens slutning er mandens alkoholpromille y1 = ...
Herefter falder promillen med 0.2 pr. time, så det tager x1 = ... timer at komme fra en alkoholpromille på y1 til 0. I alt er der gået 2 + x1 timer fra middagens start til promillen igen er 0.

b) Da alkoholpromillen  vokser med 0.6 pr. time under middagen, er y = 0.6x for 0 ≤ x ≤ 2
Efter de to timer er y = y1, og falder derefter med 0.2 pr. time, så y = y1 - 0.2(x - 2) for x > 2


Skriv et svar til: Matematik - alkoholpromille

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.