Matematik

Funktion

15. september 2019 af Kira988 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle det kunne hjælpe mig med denne her funktion, da jeg ikke helt forstår den.

Tak på forhånd!!!

Vedhæftet fil: fullsizeoutput_fb7.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2019 af peter lind

Beregn f(2) for den øverste funktion

sæt x = 2 i den nederste funktion og sæt resultatet = det du har fået for den øverste funktion


Svar #3
16. september 2019 af Kira988

Hvordan vil man så regne det ud?

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2019 af mathon

#3

                          \small f(x)=\left\{\begin{array}{lll} \! \! \! f_1(x)=-\frac{1}{2}x+12&-12\leq x\leq 2\\ \! \! \! f_2(x)=2x-b&\quad \, \, \, \, x\geq 2 \end{array}\right.

Kontinuitet kræver bl.a.

                          \small \begin{array}{llll} &f_1(2)=f_2(2)\\\\ &-\frac{1}{2}\cdot 2+12=2\cdot 2+b\\\\ &11=4+b\\\\ &b=7\\ \textup{hvoraf}\\ &f(x)=\left\{\begin{array}{lllll} \! \! \! f_1(x)=-\frac{1}{2}x+12\quad -12\leq x\leq 2\\ \!\! \! f_2(x)=2x-7\qquad \qquad x\geq 2 \end{array}\right. \end{array}       


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} &f(x)=17\\\\ &f_1(x)=17\Leftrightarrow x=-10\\\\ &f_2(x)=17\Leftrightarrow x=12\\\\ \textup{l\o sning til}&f(x)=17\qquad x=\left\{\begin{matrix} -10\\12 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.