Matematik

Eksakte løsning til ligning + funktion af typen - f(x) =a*x+b

16. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Til den eksakte løsning af ligningen:

Start naturligvis med at dividere med to - det må du godt.   

Resten går af sig selv, når du husker, at man kan fjerne logaritmer ved at sætte dem i potens med logaritmen som eksponent til eller 10 - om det er en naturlig logaritme eller titals-logaritme afgør dette. Illustreret:

5=e^\ln 5

Gør dette på begge sider og isolér x så vidt muligt uden hjælpemidler - eksakt løsning, du skal ikke have ét bestemt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2019 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

I opgave 7, brug det program I nu bruger til at udføre regression på de givne data i tabellen og aflæs forskriften. Brug derefter denne funktionsforskrift til at bestemme antallet af svært overvægtige, beskrevet ved y (f(x)) ved at indsætte 25 på x'ets plads, dette er 25 år efter 1987.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af PeterValberg

Vedr. lineær regression, se video nr. 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksakte løsning til ligning + funktion af typen - f(x) =a*x+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.