Matematik

hjælp til en opgave

17. september 2019 af Mark007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for noget hjælp til en opgave.

En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig procentvis rente, hvor et beløb

på 100000 kr. vokser til 125000 kr. på 5 år.
 A) Bestem den faste årlige procentvise rente på denne konto.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Du kan gøre således

125000/100000 = ( 1+r/100)5

r = 100 ·  5√(1.25) - 100

r = 4.56395525


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af Zagoria (Slettet)

supplering til svar #1

125000 = 100000 · ( 1 + r/100 )5

125000/100000 = (1 + r/100)5

1.25 = ( 1+r/100)5

5√ 1.25 = 5√ (1+ r/100)5

5√ 1.25 = (1 + r/100)   ( gang med 100 på begge sider af lighedstegnet)

100 · 5√ 1.25 = 100 + r

100 · 1.0456395525 = 100 + r

104.56395525 - 100 = r

4.56395525 = r

4.56 = r


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 3

Hvilken formel bruger du , når renten skal bestemmes ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2019 af AMelev

#4 Side 5 (4) efterfulgt af almindelig ligningsløsning. 


Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.