Matematik

Regneforskrift for funktionen

17. september 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan laver jeg regneforskriften for denne funktion ?

Og hvordan finder Jeg x værdien når y = 56 ?

Vedhæftet fil: Matematik-1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af peter lind

a)Det er en lineær funktio. aflæs to punkter nemmest skæringer med akserne o find derudaf funktionsudtrykket. Du kan også aflæse hældningen.

b) sæt x=59 i funktionsudtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af AMelev

Grafen for en lineær funktion y = a·x + b går gennem punktet (0,b), så b kan aflæses hvor linjen skærer
y-aksen.

Hvis man fra et punkt på linjen går 1 til højre skal man gå a op for at ramme linjen igen.
Hvis man i stedet går 5 til højre, skal man gå 5a op.


Svar #4
18. september 2019 af Monacj (Slettet)

Jamen hvordan tegner Jeg det ind i en graf ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2019 af peter lind

Det behøver du ikke. Du skal bare sætte y =56 og løse den den derved fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2019 af AMelev

#4 Det kommer jo helt an på, hvilke programmer, du har til rådighed.

Hvad er det helt præcist, du vil have tegnet? Er det, hvordan du aflæser a og b, eller ....?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2019 af StoreNord

Til at tegne grafer og geometriske figurer kan jeg helt klart anbefale programmet Geogebra, som er ganske gratis. Jeg bruger selv version 5.


Skriv et svar til: Regneforskrift for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.