Matematik

ligninger

23. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

a) 5*102x=13

b) 6*e2x+1=11.4

Hvordan løses de?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave a

5· 102x = 13

    102x = 13/5

log 102x = log 13/5

2x · log 10 = log 13/5

              x = log(13/5) / 2

              x = .207


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll} a)&5\cdot 10^{2x}=13\\\\ &10^{2x}=\frac{13}{5}\\\\ &2x=\log\left (2.6\right )\\\\ &x=\frac{1}{2}\cdot \log\left ( 2.6 \right )\\\\\\\\ b)&6\cdot e^{2x+1}=11.4\\\\ & e^{2x+1}=\frac{11.4}{6}=1.9\\\\ &2x+1=\ln(1.9)\\\\ &x=\frac{\ln(1.9)-1}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af AMelev

Log og 10^ er hinandens inverse ("ophæver hinanden")

b) Dividér med 6 på begge sider og tag derefter Log på begge sider. Træk så 1 fra og dividér med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave b

6 · e2x +1  = 11.4

     e2x+1 = 11.4/6

Ln e2x+1  = Ln ( 11.4/ 6)

(2x+1) · ln e = Ln( 11.4/6)

            2 x = ln (1.9) -1

               x = ln (1.9)/ 2  -1/2

               x = -.179


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2019 af AMelev

#4 Jeg havde læst opg. b) med hovedet under armen - undskyld!
Metoden er rigtig.

Husk, at du altid kan tjekke resultatet med dit CAS-værktøj.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.