Fysik

Hvad er hvilestofsskifte, og er der nogle der kan forklare varmeligningen.

27. september 2019 af shar0266 - Niveau: C-niveau

Har lidt svært ved at forstå hvad hvilestofsskifte og varmeligningen er, og hvordan finder jeg mængden af kJ for at varme en liter vand op med en grad?

Ville være en stor hjælp, hvis i ville hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2019 af ringstedLC

Et spørgsmål pr. tråd, tak!

Hvilestofskifte ≈ hvileeffekt: Effekt er her forbrænding af næringsstoffer "over tid" for at skaffe energi. Hvileeffekt er den minimale effekt, der kræves for at en organisme (fx mennesket) kan opretholde de basale livsfunktioner som puls, åndedræt m.m. under søvn eller absolut ro.

Varmeligning:

\begin{align*} Q &= c\cdot m\cdot \Delta T\;,\;\Delta T=T_2-T_1\;,\;c=\text{varmekapacitet (sl\aa es op i tabel)} \end{align*}

Se hvordan fx her: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1909372#1909479


Svar #2
28. september 2019 af shar0266

mange tusind tak


Svar #3
28. september 2019 af shar0266

men jeg tror du gav mig det forkerte link


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2019 af ringstedLC

#3: Ups, det her er nok meget bedre: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1276211

Skriv "varmeligning" i søgefeltet og indstil til "fysik".


Skriv et svar til: Hvad er hvilestofsskifte, og er der nogle der kan forklare varmeligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.