Kemi

Hvor mange gram NaOH skal tilsættes for at fremstille 150mL af en 15% opl?

28. september 2019 af N0valyfe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder med en hjernevridder og kan ikke rigtig komme videre herfra!

- Hvor mange gram NaOH skal tilsættes for at fremstille 150mL af en 15% opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af mathon

        \small \begin{array}{lllll} m=p\cdot 10^{-2}\cdot \varrho \cdot V\\\\ m=15\cdot 10^{-2}\cdot \left ( 1170\; \frac{g}{L} \right )\cdot \left ( 0.150\; L \right )=21.06\; g \end{array}


Svar #2
28. september 2019 af N0valyfe (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad tanke gangen er, kan du forklare enkeltvis hvad du gør, samt hvilken formel du benytter dig af?

Tak!

Skriv et svar til: Hvor mange gram NaOH skal tilsættes for at fremstille 150mL af en 15% opl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.