Matematik

Spørgsmål til integralregning

28. september 2019 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Opgave .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af StoreNord

a)  I tabellen kan du se, at F(4)=4  og F(7)=10
b)  Integralet af f fra 4 til 7 er  F(7)-F(4)


Svar #2
28. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Vil det så sige, at svaret på b) er 6?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af AMelev

Upload et billede af opgaven i stedet for et Worddokument. Dels er det ikke alle, der kan læse Word og dels er det træls at skulle downloade for at se det og efterfølgende slette, hvis ens computer ikke skal syre til af ikke-bevaringsværdige opgavefiler.
           

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

b) Side 27 (163) Og ja, \int_{4}^{7 }f(x)\, dx=F(7)-F(4)=10-4=6

c) Bestem \int_{1}^{15}f(x)\, dx som i b) og benyt oplysningen om \int_{1}^{8}f(x)\, dx =14 samt indskudsreglen Side 27 (164)

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Svar #4
29. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Er svaret til c 14?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2019 af ringstedLC

#4: Ja, fordi:

\begin{align*} \int_{8}^{15}f(x)\,dx &= \int_{1}^{15}f(x)\,dx -\int_{1}^{8}f(x)\,dx \\ &= F(15)-F(1) -14 \\ &= 26-(-2) -14=28 \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2019 af AMelev

Ad #4. En lille smutter til sidst: .... 26 - (-2) - 14 = 28 - 14 = 14


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2019 af ringstedLC

#6: Det må være "Ad #5".

Og iøvrigt; helt enig. Jeg må se at få kalibreret min kugleramme....


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2019 af AMelev

Og jeg skal lære tallene at kende - i det mindste op til 10.


Skriv et svar til: Spørgsmål til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.