Matematik

ER DEN HER LIGNING RIGTIG??? HVIS NEJ HVORDAN LØSES DEN SÅ?

29. september 2019 af ehheehjeje (Slettet) - Niveau: B-niveau

x/2=x-3 (ligningen)

x=2*(3-x)

x=3x=6

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af AMelev

Nej!
3 linje er forkert. Højresiden er 2·(3 - x) = 2·3 - 2·x (du skal gange ind på begge led i parentesen).
Reducer og prøv så selv at løse videre.

Nærlæs det svar, du allerede har fået på opgaven i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1912384.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2019 af stannct (Slettet)

hvad jeg fik det til:

x/2 = x - 3

x = 2x - 6

x - 2x = -6

-x = -6

x = 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2019 af swpply (Slettet)

.


Skriv et svar til: ER DEN HER LIGNING RIGTIG??? HVIS NEJ HVORDAN LØSES DEN SÅ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.