Matematik

Hvordan løser jeg denne opgave.

30. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg har fået nedenstående opgave (se vedhæftet fil). Men jeg har to problemer.

Til spørgsmål A. er jeg helt på bar bund. Forstår ikke hvad det er jeg skal. 

Til spørgsmål B skal jeg bare lige sikre mig at jeg har forstået det rigtigt. Her skal man vel bare finde forskellen mellem arealet af M og arealet af N, ikke?

På forhånd tak

Vh. Martin

Vedhæftet fil: Opgave 3.6.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2019 af swpply (Slettet)

Til spørgsmål A. er jeg helt på bar bund. Forstår ikke hvad det er jeg skal.

Brug at volumenet V af et omdrejningslegeme omkring førsteaksen kan bestemmes ved

                                                                 V = \pi\int_a^b\vert f(x)\vert^2\,dx

hvor a = 0 og b = 4 i dit pågældende tilfælde.

Til spørgsmål B skal jeg bare lige sikre mig at jeg har forstået det rigtigt. Her skal man vel bare finde forskellen mellem arealet af M og arealet af N, ikke?

Hvis vi med AM betegner arealet af punktmængden M og ligeledes med AN betegener arealet af punktmængden N, så er forskellen imellem arealet af M og arealet af N givet ved AM - AN. I opgaven er du bedt om at bestemme forholdet imellem arealet af M og arealet af N, hvilket er givet ved A/ AN.


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.