Kemi

Finde k udefra Pka

30. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man ka udefra pka hvis vi f.eks. får at vide at pka=9,31


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

pKa = -log(Ka)  <=>

Ka = 10-pKa

Du kan bare huske at i kemi så når der står p foran, så betyder det -log. Altså for eksempel

pH = -log([H+])

pOH = -log([OH-])

pKa = -log(Ka)

pKb = -log(Kb)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

pKa = 9,31  <=>

Ka = 10-9,31 = 4,90*10-10 M


Skriv et svar til: Finde k udefra Pka

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.