Kemi

Partialtryk i en beholder

04. oktober 2019 af Himmelevgym17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe med at beregne denne opgave:)))

En lufttom beholder, som indeholder en wolframtråd, har volumenet 1,00 mL.
Beholderen tilføres 1,30 · 10-7 mol bromatomer. Temperaturen i beholderen
reguleres til 650 ?C.
e) Beregn partialtrykket af WBr4 ved ligevægt i beholderen med
temperaturen 650 ?C.

ligevægten ser således ud: 

W (s) + 4 Br (g) <-> WBr4 (g)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af mathon

          \small \small \small \begin{array}{llll} p_{WBr_4\textup{ gas}}=\frac{1}{4}\cdot p_{Br\textup{ gas}}\\\\ p_{Br}=R\cdot T\cdot c_{Br}\\\\ p_{Br}=\left (0.083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 923\; K \right )\cdot \left ( \frac{1.30\cdot 10^{-7}\; mol}{10^{-3}\; L} \right )=0.0099766\; bar=997.66\; Pa\\\\ K_p=\frac{\left [ WBr_4 \right ]}{\left [ Br \right ]^4}\\\\ K_p=\frac{\frac{1}{4}\cdot p_{Br}}{{p_{Br}}^4}=\frac{1}{4}\cdot {p_{Br}}^{-3}=\frac{1}{4}\cdot \left ( 997.66\; Pa \right )^{-3}=2.518^{-10}\; Pa^{-3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Mangler vi ikke en oplysning om ligevægtskonstanten for reaktionen?


Skriv et svar til: Partialtryk i en beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.