Matematik

Reducere udtryk

07. oktober 2019 af christian33 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens. 

Jeg har to udtryk jeg har prøvet at reducere man kan ikke rigtig komme nogle vegne da jeg ikke er helt sikker på hvordan de reduceres. Håber nogle kan hjælpe

5m/2m^2+3mn

Jeg får af vide at m =1 og n =2. 

Hvordan kan jeg reducere dette. 

Det andet udtryk jeg skal reducere er 

3x-3y/x^2-2xy+y^2 

Håber nogle kan hjælpe

Har ikke nogle værdier for x og y i denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

Har du ikke glemt nogle paranteser ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af StoreNord

5*m/(2*m^2) + 3*m*n =
                                 \frac{5\cdot m}{2\cdot m^{2}}+3\cdot m\cdot n=\frac{2.5}{m}+\frac{3m^{2}\cdot n }{m} men det er der ingen fremtid i!

Men fordi m=1, og fordi m-erne står som de står kan vi skrive;        5/2 + 3*n


Svar #3
07. oktober 2019 af christian33 (Slettet)

jo første udtryk der skal reduceres er 

(5m)/(2m^2+3mn)

Andet udtryk der skal reduceres er 

(3x-3y)/(x^2-2xy+y^2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2019 af StoreNord

Sidste parentes er kvadratet på en to-ledet størrelse.


Svar #5
07. oktober 2019 af christian33 (Slettet)

Så Den sidste kan vi skrive 

(3x-3y)/x+y)^2 er det så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2019 af peter lind

(3x-3y)/x-y)2

Du kan forkorte x-y ud


Svar #7
07. oktober 2019 af christian33 (Slettet)

Så hvad helt præsit bliver svaret så.? Kan ikke rigtig se hvordan man gøre det ellers


Svar #8
07. oktober 2019 af christian33 (Slettet)

præcist 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2019 af peter lind

(3x-3y)/x-y)2 = 3(x-y)/x-y)2 forkory med x-y


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2019 af StoreNord

Øv-bøv Peter, du mangler en start-parentes i nævneren.

(3x-3y)/x-y)2 = 3(x-y)/(x-y)2    forkort med    (x-y).


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. oktober 2019 af ringstedLC

Nu får du den færdige reduktion og laver så selv mellemregningen:

\begin{align*} \frac{3x-3y}{\left (x-y\right )^2} &= \frac{3}{x-y} \end{align*}

Tip: Det er noget med at sætte udenfor en parentes og vide hvad "i anden" betyder.


Skriv et svar til: Reducere udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.