Matematik

Hjælp til opgave

07. oktober 2019 af Sofiejensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og laver en matematik aflevering lige nu, men jeg er stødt på et problem. 

Opgave beskrivelse:

En linær funktion f går gennem punkterne P(-3,-4) og Q(-5,12) 

Opgave: 

Bestem en forskrift for f.

Mit problem: 

Hvad mener de med bestem en forsrift for f?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

Du skal finde funktionen f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af OliverHviid

Som supplering kan det nævnes, at du skal anvende formlerne a=(y2-y1)/(x2-x1) og  b=y1-ax1


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2019 af ringstedLC

Forskriften for en funktion er "opskriften" på hvad funktionen gør ved den uafhængige variabel (x) for at producere den afhængige variabel (y). I formelsamlingen finder du formler for, hvordan lineært a og b beregnes.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2019 af StoreNord

Forskriften skal se ud som           f(x)=ax+b        hvor a og b er tal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2019 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{den rette linje gennem }\\ \textup{to faste punkter } (x_1,y_1) \textup{ og } (x_2,y_2)\\ \textup{og gennem det variable punkt (x,y):} \\\\ &y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\\\ &y=\frac{12-(-4)}{-5-(-3)}\cdot (x-(-3))+(-4)\\\\ &y=\frac{16}{-2}\cdot (x+3)-4\\\\ &y=-8(x+3)-4\\\\ &y=-8x-24-4\\\\ &y=-8x-28 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.