Matematik

Bestem ligning for tangenten

08. oktober 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg griber denne opgave an.

Der er tale om opgave b i vedhaeftede fil.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,8)

f(x)=3x^2+5

Al hjaelp modtages med kyshaand

Vedhæftet fil: Tangent til graf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2019 af peter lind

se formel 121 side 23 i din formelsamling


Svar #3
08. oktober 2019 af krimse123321

Hvad saetter jeg ind paa x0's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2019 af peter lind

1


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2019 af StoreNord

x0=1
f(x0)=8


Svar #6
08. oktober 2019 af krimse123321

Tak. Det skulle gerne give mening nu :) Ellers vender jeg tilbage


Svar #7
09. oktober 2019 af krimse123321

Hmm. Nu er jeg i problemer igen. Jeg fik loest den foerste. Kom frem til at svaret er y=6x+2

Problemet er nu:
"En funktion er givet ved f(x)=4x^3-x^2"

"Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punket (1,3)"

Jeg er kommet frem til at f'(x) = 12x^2-2x

Er saa forvirret ift. det her.


Svar #8
09. oktober 2019 af krimse123321

Er svaret y=10x-7?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)=6x \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. oktober 2019 af mathon

Sorry!
            Jeg så ikke, at det var to forskellige opgaver:

            

            "En funktion er givet ved f(x)=4x^3-x^2"
            "Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punket (1,3)"

             Jeg er kommet frem til at f'(x) = 12x^2-2x     hvilket er korrekt.

             Tangentligning i (1,3) er:   y = 10x -7            hvilket er korrekt.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.