Kemi

Udregn pKs eller pKb med startkoncentration og pH

09. oktober 2019 af Sarahbryn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg et opgavesæt, hvor jeg skal beregne pks og pkb, hvor jeg har fået givet startkoncentration og pH. Jeg kan ikke lige lurre, hvilke(n) formel/formler jeg skal bruge... 

Kan en venlig sjæl hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{for en svag monohydron syre:}&pH=\frac{1}{2}\left ( pK_s-\log(c_s) \right )\\\\ &2pH=pK_s-\log(c_s)\\\\ &pK_s=2pH+\log(c_s)\\\\\\\\ \textup{for en svag monohydron base:}&pOH=\frac{1}{2}\left ( pK_b-\log(c_b) \right )\\\\ &2pOH=pK_b-\log(c_b)\\\\ &pK_b=2pOH+\log(c_b) \end{array}


Skriv et svar til: Udregn pKs eller pKb med startkoncentration og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.