Matematik

opgaver

13. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x) = x^3*e^x + 1;

a) Bestem en ligning for tangenten for grafen for f i punktet (0,f(0))

VI ved at tangentens ligning er 

y=f(x_0)+f'(x_0) *(x-x_0)

Jeg vil høre hvad svarer e^x til. Er det eulers tal eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2019 af ringstedLC

Ja, Eulers tal opløftet i x.


Svar #2
13. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet)

Så hvordan vil udregningen se ud

Har kigget på 

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning

Har set hvordan de har gjort det, og det er sku lidt problematisk når vi har med eulers tal i opløftet til x at gøre med. Hvordan gøre vi det helt præcist. Er lidt lost her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2019 af AMelev

ex  kendes også som den naturlige eksponentialfunktion.
Hvad er problemet? ex er jo yndlingsfunktionen, da (ex)' = ex, og e0 = 1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{llll} &f(x)=x^3\cdot e^x+1\\\\&f(0)=1 \\\\&f{\, }'(x)=3x^2\cdot e^x+x^3\cdot e^x=x^2(x+3)e^x \\\\ &f{\, }'(0)=0^2\cdot (0+3)e^0=0\\\\ \textup{tangentligning i (0,1):}&y=0\cdot (x-0)+f(0)\\\\ &y=1 \end{array}


Svar #5
15. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet)

For at blive sikker hvad er så vores ligning som vi skal bestemme. 

Er det y=0*(x-0)+f(0)?? 

Eller har jeg forstået det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2019 af AMelev

Du har forstået det rigtigt. Jf din formel i #0.
theck evt med dit CAS-værktøj. 


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.