Matematik

opgaver

16. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Jeg har et spørgsmål jeg vil høre om i kan hjælpe mig med. Det lyder således 

En funktion f er givet ved 

f(x)=x*e^2x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1.f(1)). 

Nogle har en ide til hvordan denne ogpave løses. Håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2019 af Mathias7878

Tangentens ligning:

  \small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

hvor

  \small P(1,f(1)) = (x_0,f(x_0))

og bemærk desuden at du skal bruge produktreglen til at differentiere f(x):

  \small \small h'(x) = f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)

hvor

  \small \small f(x) = x \ og \ g(x) = e^{2x}

  

- - -

 

 


Svar #2
16. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet)

Mathias 7878

Kan du muligvis skrive hvordan du ville løse dene opgave. Jeg har nemlig prøvet at gøre det, men går altid i stå, Kan ikke helt se hvordan det skal skrives op. Men produktreglen har jeg også brugt. Håber du ser dette


Svar #3
16. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2019 af peter lind

Hvad har du gjort ? Hvad har du fået ? Er det f(x) = x*e2x og ikke f(x) = x*e2*x som du egentlig skriver ?

f(x)' = x'*e2x + x*(e2x)'


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.