Matematik

Løs ligninger

18. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens. 

Jeg har en opgave med 1 ligning med 2 ubekendte. Jeg kan finde ud af hvordan man løser dem. Har prøvet meget men kan ikke rigtig komme nogle vejne da det ikke er min stærke side. Ligningssystemtet er

x-2y=-2

3x-y=9

Hvordan gør man dette. Håber nogle kan finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2019 af SuneChr

Der er to ligninger med to ubekendte.
De skulle så være lette at løse.
 (I)    x - 2y = - 2
(II)  3x -   y =   9

Gang (II) med (- 2)
Læg derefter ligningerne sammen.
Løs m.h.t. x
Indsæt dette x i enten (I) eller (II).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2019 af mathon

eller
                \small \begin{array}{llll} x=\frac{\begin{vmatrix} -2 &2 \\ 9& -1 \end{vmatrix}}{\begin{vmatrix} 1 &-2 \\ 3 & -1 \end{vmatrix}}=\\\\ y=\frac{\begin{vmatrix} 1 &-2 \\ 3 & 9 \end{vmatrix}}{{\begin{vmatrix} 1 &-2 \\ 3 & -1 \end{vmatrix}}}= \end{array}


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.