Kemi

Angive antal af orbetaller og betegnelser for dem

22. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej, Jeg skal angive antal af orbetaller og betegnelser for dem i følgende:(vedæftet opgaven)

Jeg tænkte at jeg skal bruge formlen n^2*2. Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2019 af mathon

Sæt dig ind i sammenhængen mellem
kvantetal og s-  p-  d-  og f-elektroner.


Svar #3
22. oktober 2019 af Amalie1234324

Jeg har sættet og læst i flere timer nu og jeg tror jeg har fundet ud af det. Er der ikke 11 orbitaler i opg a, og betegnelserne for dem er 3s og 3p og 5d. Er det rigtigt?


Svar #4
22. oktober 2019 af Amalie1234324

n=4 --> 3s= 4 elektroner, 3p=6 elektroner, 5d= 5 =10 elektroner + 7f  

Så det er  4+6+10+14 elektroner   og 7+5+3+3=18 orbitaler  i n=4


Svar #5
22. oktober 2019 af Amalie1234324

l= 2  ved n=4                   l=4-1=3,    l=3-1= 2 ,  l=2-1=1    l=1-1=0

Så l kan have værdierne 3,2,1, og 0, ved n=4.

Er der nogen der kan hjælpe er ret forvirret og brugt timevis på det her


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2019 af mathon

kvantetal versus antal elektroner:

                       \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline n&l&m&s&\textup{antal elektroner}\\ \hline 1&0&0&\mp \frac{1}{2}&2\\ \hline 2&0&0&\mp \frac{1}{2}&2\\ &1&\textup{-1}\, \textup{ 0 }\textup{ +1}&\mp \frac{1}{2}&6\\ \hline 3&0&0& \mp \frac{1}{2}&2\\&1&\textup{-1}\textup{ 0}\textup{ +1}& \mp \frac{1}{2}&6\\ &2&\textup{-2}\textup{ -1}\textup{ 0}\textup{ +1}\textup{ +2}&\mp \frac{1}{2}&10\\ \hline 4&0&0&\mp \frac{1}{2}&2\\ &1&\textup{-1}\textup{ 0}\textup{ +1}&\mp \frac{1}{2}&6\\ &2&\textup{-2}\textup{ -1}\textup{ 0}\textup{ +1}\textup{ +2}&\mp \frac{1}{2}&10\\ &3&\textup{-3}\textup{ -2}\textup{ -1}\textup{ 0}\textup{ +1}\textup{ +2}\textup{ +3}&\mp \frac{1}{2}&14\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: Angive antal af orbetaller og betegnelser for dem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.