Matematik

Bionomalfordeling søger hjælp hurtigt!

29. oktober 2019 af ollemadsen - Niveau: B-niveau

Fra opgave 2 og ned er jeg tabt for hvilke formler jeg skal have i spil. Hvis nogen kunne hjælpe ville det være perfekt. :)


Svar #1
29. oktober 2019 af ollemadsen

.


Svar #2
29. oktober 2019 af ollemadsen

Denne fil jeg søger hjælp til:

Vedhæftet fil:Bionomalfordeling.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2019 af peter lind

 du kan slå det op på dit CAS værktøj

    


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2019 af LeonhardEuler

Opgave 2
Definer en ny stokastisk variabel X fordelt som bin(20, 0,75)
a) Bestem forventningen.
b) Du skal evaluere fordelingsfunktionen i 5.

Opgave 3
Følg lidt fremgangsmåden i opgave 2.

Når du er færdig med disse to, så kom tilbage for opgave 4, hvis du ikke kan løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2019 af AMelev

Opdater din profil, så uddannelsen passser (STX, HTX, HHX, HF eller ....), så vi ikke behøver at gætte på, hvilke værktøjer, du kan forventes at have i værktøjskassen.

Opg. 2
X = Antal biler uden fejl 
P(med fejl) = 15% ⇒ P(uden fejl) = 85%
X ~ b(20,85%) 

a) Forventet antal uden fejl er middelværdien n·p

b) P(X ≤ 5)

Opg. 3
X = Antal defekte
X ~ b(1500,5%) 
a) og b) som i Opg. 2

Opg. 4
X = Antal med blodtype AB
X ~ b(25,4%) 
a) P(X ≥ 1) 
b) P(X = 2) 
c) P(X > 2) = P(X ≥ 3)
d) Benyt formlerne for middelværdi og spredning for binomialfordeling (hvis du havde opdateret din uddannelse, kunne jeg have henvist til de relevante formler i formelsamlingen.

Når du har været disse igennem, tror jeg, at du selv kan Opg. 5.


Svar #6
30. oktober 2019 af ollemadsen

Mener du at jeg skal bestemme notationen i opgave 2?

Svar #7
30. oktober 2019 af ollemadsen

Jeg er med på det hele men fx i opgave 4 når du skriver x er større end eller lig med 1. Hvilken formel skal her bruges til at udregne udtrykket?

Svar #8
30. oktober 2019 af ollemadsen

Har fundet ud af det, i skal have stor tak for jeres hjælp!

Skriv et svar til: Bionomalfordeling søger hjælp hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.