Matematik

Linære sammenhænge

30. oktober 2019 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Opgave 1:

En person lejer en lejlighed.

Lejligheden koster 25000 kr i indskud, mens den måånedlige husleje er på 3180 kr.

a) Indfør passende betegnelser, og opstil en model til beskrivelse af udgifterne til betalling af lejligheden

b) Hvor lang tid skal der gå før personen har betalt mere end 200000 kr til udlejeren?

En der kan hjælpe, det haster 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af Moderatoren

Hvilke problemer har du? 

Se fx denne tråd om samme problemstilling:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=992515


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llll} \textup{Model:}&a)&y(x)=3\, 180\cdot x+25\, 000\\\\ &b)&200\, 000=3\, 180\cdot x+25\, 000\\\\ &&(200-25)\cdot 10^3=3\, 180\cdot x\\\\ &&x=\frac{175\, 000}{3\, 180} \end{array}


Skriv et svar til: Linære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.