Matematik

parabels topform - en funktion f er bestemt ved

30. oktober 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

hvordan løses denne?`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af janhaa

f ' = 6x-6=0\\ x=1\\ min:\,f(1)=9


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2019 af PeterValberg

Andengradspolynomiet

f(x)=ax^2+bx+c

har en parabel som graf.
Toppunktet til denne graf kan bestemmes som:

T_p(x,y)=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor diskriminanten d er givet ved:

d=b^2-4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: parabels topform - en funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.