Matematik

Banekurve og vektorfunktioner

30. oktober 2019 af jaffa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har siddet med denne opg. i et stykke tid, og går virkelig tabt.
Når jeg prøver at løse a) i Geogebra, får jeg ugyldige kommando: e^0.1 er et kompleks tal
Jeg bruger MathCAD prime 3.1 som CAS, dog, har ikke forstand på det eller WordMat.
Al hjælp takkes for!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af peter lind

e0.1 eller e0,1t er ikke noget kompleks tal, så du må have tastet et eller andet forkert. Kan du ikke angive præcist hvad du har tastet ind evt et billede


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2019 af ringstedLC

Husk: Ikke "e", men Eulers "e".

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #4
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

Okay, fik a) til at fungere, og b) er jeg nogenlunde med på.
Dog, så er jeg stadig tabt med resten, så en forklaring og evt. løsninger til hvordan det skal gøres vil være jeg være dybt taknemmelig for !


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2019 af StoreNord

#0        
Skriv sådan her i Geogebra:               e^(0.1t)


Svar #6
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

sådan?

Vedhæftet fil:banekurve 2.18.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2019 af StoreNord

Nej. Du skal skrive:             r(t)=(cos(t),e^(0.1 t))

Nå nej. Du har vel klaret   a).


Svar #8
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

hvordan løser jeg b) for skæring med y-aksen indenfor intervallet. Hvordan bruger man CAS til at udregne det. Evt. hvilket CAS-program er bedst? Jeg bruger MathCad Prime 3.1, og har wordmat, men har ikke forstand på det... :/
Og desværre har jeg ikke et license til min TI Nspire...


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2019 af peter lind

skæringen med y aksen finde du ved at løse ligningen cos(t) =  0. Til at løse denne ligning kan du for den sags skyld bruge en hvilken som hels CAs værktøj eller lommeregner


Svar #10
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

#9 ja, men skal den ikke også løses for 2pi?
cos(t)=0 har svar mulighederne : pi/2 + 2pi*n, t= 3pi/2+2n ???


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2019 af StoreNord

r(t) skærer y-aksen, når første-komposanten er 0.


Svar #12
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

#11

r(t) skærer y-aksen, når første-komposanten er 0.

så det vil sige at cos(t)=0 har løsningen pi/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2019 af peter lind

den har også løsningen 3π/2


Svar #14
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

og ingen løsning med x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2019 af StoreNord

Se på #3.
r(t) skærer slet ikke x-aksen.


Svar #16
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

#15

Se på #3.
r(t) skærer slet ikke x-aksen.

Ja, kan jeg få hjælp til de resterende evt?


Svar #17
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

evt. hvordan løses e, f og g?


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. oktober 2019 af peter lind

Find r'(t) Det er retningen af tangenten til tiden t


Svar #19
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

#18

Find r'(t) Det er retningen af tangenten til tiden t

det er det jeg har problemer med, fordi jeg ikke kan bruge mit CAS program til det. Evt. hvis jeg kunne se de "visuelt" for mig, altså at jeg så et billede hvordan løsningerne til e, f og g skal skrives ind i et CAS programmet ville være en hjælp


Svar #20
30. oktober 2019 af jaffa (Slettet)

e) vil de lodrette tangenter så kun skærer x-aksen i x=1 og x= -1
De skærer ikke y-aksen ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.