Matematik

Rekursive definition

31. oktober 2019 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, jeg har brug for hjælp til denne opgave

opgaven er vedhæftet

 På forhånd tak.

Vedhæftet fil: 1916797.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af Soeffi


Svar #2
31. oktober 2019 af Duvedhv19 (Slettet)

#1

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1916797.

Hej Soeffi, jeg har set det opslag, men forstod det ikke. Derfor lavede jeg lige et nyt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af Soeffi

#0. 

a) a0 = 1 er falsk, idet a0 følger øverste linje i definitionen, dvs. a0 = 0
b) a1 = 1 er sandt, idet a1 følger øverste linje i definitionen, dvs. a1 = 1
c) a2 = 1 er falsk, idet a2 følger øverste linje i definitionen, dvs. a2 = 2
d) a3 = 1 er sandt, idet a3 følger nederste linje i definitionen. Den giver: a3 = 2a0 - a1 + a2 = 0 - 1 + 2 = 1.
...
 

Vedhæftet fil:1918992.png

Svar #4
31. oktober 2019 af Duvedhv19 (Slettet)

Betyder det så at A_4 og er lige med 1(sandt);

2a_4-3 - a_4-2 + a_4-1

->

2a_1 - a_2 + a_3

2*1-2+1=1

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Husk parenteser. Hvis du ikke kan komme til at skrive a4-3, bør du skrive a_(4-3).

a4 er ikke lige med 1, men lig med 1. Din udregning er rigtig.


Svar #6
31. oktober 2019 af Duvedhv19 (Slettet)

men betyder det så at a_(4) = 1 er sandt

?


Svar #7
31. oktober 2019 af Duvedhv19 (Slettet)

og hvordan skal jeg tackle denne del:

a_(n)=2a_(n-4)+a_(n-3), for n \geq 4.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2019 af Soeffi

#7. Man kan modbevise f) og h) med eksempler, men ikke g). Derimod kan man bevise g) ved at omskrive definitionen:
an = 2·an-3 - an-2 + an-1 ∧ an-1 = 2·an-4 - an-3 + an-2 ⇒
an = 2·an-3 - an-2 + (2·an-4 - an-3 + an-2) = 2·an-4 + 2·an-3 - an-3 - an-2 + an-22·an-4 + an-3


Skriv et svar til: Rekursive definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.