Kemi

Antag at kogning af kartofler kan beskrives ved en første ordens reaktion. Ved normalt atmosfæretryk kræves en kogetid på 20 min ved 100grader for en omdannelse på 99%(dvs 1% af kartoffelmassen er ure

31. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Antag at kogning af kartofler kan beskrives ved en første ordens reaktion. Ved normalt atmosfæretryk kræves en kogetid på 20 min ved 100grader for en omdannelse på 99%(dvs 1% af kartoffelmassen er ureageret).

Beregn hastighedskonstanten for kogning af kartofler   

K=0,230 S^-1

Så er der opg 2 som jeg har vedhæftet, hvilken formel skal bruges?

Vedhæftet fil: OPG 2 KARTOFLER.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af janhaa

k=A*e^{-E_a/RT}

E_a=?


Svar #2
01. november 2019 af Amalie1234324

Jeg har isoleret Ea jeg har vedhæftet svaret. Men jeg ved ikke hvilken tal der skal indsættes

Vedhæftet fil:opgave hjælp svar.PNG

Svar #3
01. november 2019 af Amalie1234324

Hvilken tal skal indsættes i A?


Svar #4
01. november 2019 af Amalie1234324

Havde overset nogle værdier i opgaven. Jeg har fundet ud af det? Tak for hjælpen


Svar #5
01. november 2019 af Amalie1234324

Jeg har fået dette resultat, som jeg har vedhæftet. Synes ikke at det kan passe. Eller hvad?

Vedhæftet fil:svaret til opg 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2019 af mathon

                            \small \begin{array}{llll} \textup{1. ordens reaktion:}&m(t)=m_0\cdot e^{-k\cdot t}&k>0\\\\ \textup{hastighedskonstant:}&\ln\left ( \frac{m}{m_0} \right )=-k\cdot t\\\\ &k=\frac{\ln\left ( \frac{m_0}{m} \right )}{t}\\\\ &k=\frac{\ln(100)}{20}=0.23\; min^{-1} \end{array}


Skriv et svar til: Antag at kogning af kartofler kan beskrives ved en første ordens reaktion. Ved normalt atmosfæretryk kræves en kogetid på 20 min ved 100grader for en omdannelse på 99%(dvs 1% af kartoffelmassen er ure

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.