Matematik

9y^2 - 2y + 2 = 0 (kritiske punkter)

02. november 2019 af awa123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved, at når 9y^2 - 2y + 2 = 0 flyttes rundet, skal det give y = [2 +/- (4 - 72)^1/2]/18 = [1 +/- (-17)^1/2]/9.

Men jeg kan ikke gennemskue, hvordan man kommer frem til (4-72) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af janhaa

diskriminanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2019 af SuneChr

y=\frac{-(-2)\pm \sqrt{(-2)^{2}-4\cdot 9\cdot 2}}{2\cdot 9}           begge rødder er komplekse


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} &9y^2-2y+2=0\\\\ &y=\frac{-(-2)\mp \sqrt{(-2)^2-4\cdot 9\cdot 2}}{2\cdot 9}=\frac{2\mp \sqrt{2^2(1-18)}}{2\cdot 9}=\frac{2\mp 2\sqrt{-17}}{2\cdot 9}=\frac{1\mp i \cdot \sqrt{17}}{9}=\frac{1}{9}\mp i\frac{\sqrt{17}}{9} \end{array}


Svar #4
02. november 2019 af awa123 (Slettet)

#3

\small \begin{array}{llll} &9y^2-2y+2=0\\\\ &y=\frac{-(-2)\mp \sqrt{(-2)^2-4\cdot 9\cdot 2}}{2\cdot 9}=\frac{2\mp \sqrt{2^2(1-18)}}{2\cdot 9}=\frac{2\mp 2\sqrt{-17}}{2\cdot 9}=\frac{1\mp i \cdot \sqrt{17}}{9}=\frac{1}{9}\mp i\frac{\sqrt{17}}{9} \end{array}

Tak for det. Hvad betyder i så? Kan det ikke erstattes af et tal?


Skriv et svar til: 9y^2 - 2y + 2 = 0 (kritiske punkter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.