Matematik

Differentialregning, noget om overskud, afsætning og maksimum

02. november 2019 af Linejuhl1 - Niveau: B-niveau

En virksomhed producerer og sælger en vare til en fast pris på 1200 kr. pr. kubikmeter. 

Omsætningen R kan derfor beskrives: R(x) = 1200 x -- x ≥ 0

Omkostningerne C ved produktionen af varen er givet ved funktionen: C(x) 15x^2 - 1800x + 76500

a) Bestem overskuddet af varen kaldet P(x), når du ved, at sammenhængen er overskud = omsætning - omkostninger

b) Bestem i hvilket interval overskuddet er positivt

c) Bestem den afsætning der giver det maksimale overskud og bestem dette overskud

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af AMelev

Opdater din profil, så uddannelsen passer (STX, HTX, HHX, HF eller ....). Dermed har vi en mulighed for at vide, hvilke værktøjer og evt. formelsamling, du har til rådighed.

a) Læs oplysningerne og benyt dem - der står det alt, hvad du skal bruge.</o:p>

b) Løs ligningen P(x) = 0. Tegn grafen for P(x) og benyt den samt nulpunkt(erne) til at bestemme de x, hvor P(x) ≥ 0

c) Afsætningen er x. Find nulpunkter og fortegn for P'(x) og benyt det til at bestemme monotoniforhold for P(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-11-02 14-11-34.png


Svar #3
02. november 2019 af Linejuhl1

StoreNord, ved du hvordan man løser det i wordmat


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2019 af StoreNord

Næh, hvorfor skulle jeg dog bruge wordmat, når jeg har Geogebra.


Svar #5
02. november 2019 af Linejuhl1

For vi bruger kun wordmat og excel


Svar #6
02. november 2019 af Linejuhl1

Men kan du måske hjælpe med noget sandsynlighedsregning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2019 af StoreNord

#5
Synd for jer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2019 af StoreNord

Hvis du vil lave den første opgave i Excel, skal du lave tabeller i intervallet  fra 0 til 150.
Hvis du ikke har Excel, kan du bruge Libreoffice Calc eller Google Sheets.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2019 af StoreNord

Libreoffice Calc:
Skærmbillede fra 2019-11-02 15-22-09.png


Skriv et svar til: Differentialregning, noget om overskud, afsætning og maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.