Matematik

Bestem tallet t så vektorene så de bliver parallele

03. november 2019 af Birkzz - Niveau: B-niveau

hvorfor er dette her ikke rigtigt?

se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2019 af mathon

                                                                \small 1\cdot 3-(-2t)\cdot \left ( 5t-1 \right )=0


Svar #3
03. november 2019 af Birkzz

Det kan bare ikke være lig med 0? jeg forstår det ikke


Svar #4
03. november 2019 af Birkzz

dette kommer bare op? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2019 af mathon

Der findes ingen reel t-værdi for hvilken \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b} er parallelle.


Svar #6
03. november 2019 af Birkzz

Men hvad er "t" så?


Svar #7
03. november 2019 af Birkzz

Kan opgaven ikke løses så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2019 af ringstedLC

#7: Jo, ganske som du har gjort, men der findes bare ikke en værdi for t, der gør dem parallelle:

\begin{align*} 1\cdot 3-(-2t)\cdot (5t-1) &= 0 \\ -(-10t^2+2t)+3 &= 0 \\ 10t^2-2t+3 &= 0 \\ d &= (-2)^2-4\cdot 10\cdot 3=-116 \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem tallet t så vektorene så de bliver parallele

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.