Kemi

Reaktioner - Please hjælp

03. november 2019 af heydudig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vil nogen please hjælpe mig med denne her opgave:

I forsøget oxiderer bromat iodid til frit iod (I2).

BrO3– (aq) + 6I– (aq) + 6H+ (aq) ? Br– (aq) + 3I2 (s) + 3H2O (l)

1. Hvorfor tilsættes svovlsyre? Forklar hvorfor med udgangspunkt i reaktionen ovenfor.

2. Forklar hvordan standardreduktionspotentialerne kan bruges til vise, at oxidationen af iodid til frit iod med bromat er en spontan proces.


 

3.   Beregn nu ligevægtskonstanten Kx. Forklar sammenhæng mellem ligevægtskonstantens størrelse og jeres observationer i forsøget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2019 af janhaa

1.

H2SO4 er katalysator, reaction shifts to right


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2019 af janhaa

2.

\Delta G^o=-zFE^o(cell)

3.

E(cell)=-\frac{0,0592}{z}*\ln(K)


Svar #3
03. november 2019 af heydudig (Slettet)

Kunne du evt. vise hvordan man laver beregningen? 

Er nemlig ikke helt med :)


Svar #4
03. november 2019 af heydudig (Slettet)

Men forstod ikke, hvorfor tilsætes svovlsyre og hvordan kan det ses i reaktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2019 af mathon

               \small E(cell)=-\frac{0,0592 \; V}{z}*\log_{10}(K)


Skriv et svar til: Reaktioner - Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.