Matematik

(AKUT HJÆLP) hvordan laver man denne stykkevis linære funktion?

03. november 2019 af joseflahlou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af denne opgave. Please vær venlig at hjælp, tak!

En virksomhed leverer en vare på følgende betingelser: 

Fast leveringsomkostning på 500 kr. 
Ved køb mellem 0 og 100 kg.: 10 kr. pr. kg.
Ved køb over 100 kg.: 8 kr. pr. kg. for det antal kg. af varen, der overstiger 100 kg

Bestem regneforskriften for den stykkevis lineære funktion f, der angiver de samlede udgifter (leveringsomkostninger + købpris) som funktion af antal købte kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2019 af Mathias7878

Hvad tror du selv, at du skal gøre? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} &f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 10x+500&0<x\leq 100\\&&\textup{som reduceres til} \\ 10\cdot 100+500+8\cdot (x-100)&x>100 \end{array}\right.\\\\\\ &f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 10x+500&0<x\leq 100\\ \, \, \, 8x+700&x>100 \end{array}\right. \end{array}


Svar #3
03. november 2019 af joseflahlou (Slettet)

#2

                  \small \begin{array}{llll} &f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 10x+500&0<x\leq 100\\&&\textup{som reduceres til} \\ 10\cdot 100+500+8\cdot (x-100)&x>100 \end{array}\right.\\\\\\ &f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 10x+500&0<x\leq 100\\ \, \, \, 8x+700&x>100 \end{array}\right. \end{array}

Er forvirret. Hvorfor er der to stykkevis funktioner? 


Svar #4
03. november 2019 af joseflahlou (Slettet)

#1

Hvad tror du selv, at du skal gøre? 

Udarbejde funktionsforskiften og intervaller ved hjælp af de givne tal. Men jeg ved dog ikke, hvordan man gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2019 af AMelev

#3 Der er ikke to - det er den samme. I den sidste er 2. delfunktion bare reduceret, hvilket der også står skrevet.


Skriv et svar til: (AKUT HJÆLP) hvordan laver man denne stykkevis linære funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.