Matematik

trapezformet areal

06. november 2019 af Ditteniel (Slettet) - Niveau: A-niveau

goddag, kan ikke finde ud af denne opgave... er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: matematik opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2019 af AMelev

a) Beregn vinkel DAE og derefter vinkel ADE.
Hvad betyder det om de to kateter?

b) Benyt, at længden af hegnet DE + EC + CB = 120 til at udtrykke EC ved x. 
Beregn f(x) = summen af arealet af rektangel ABCE og trekant ADE udtrykt ved x og bestem så maksimum af f(x).

c) Kald højden i parallelogrammet x og benyt samme procedure som i b).


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af peter lind

Vinkel DAE er 180º-135º = 45º så AE = DE

Kald længden af AB for y

så får du

arealet = y*x+½x2

længde af hegn 3/2*x+y = 20


Skriv et svar til: trapezformet areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.