Matematik

opgave

06. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i planen med begyndelsespunkt O bevæger et punkt P(x,y) sig, så der til tidspunktet t gælder 

x=5*cos(t)

y=3*sin(t)   

Bestem til tidspunktet t=pi/4 vinklen mellem vektor OP og hastighedsvektoren i P

Skal man ikke indsætte pi/4 ind i t's plads for at kunne løse denne opgave. Kan nogle hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af Elliotalderson

vektor OP svarer til at du indsætter t=pi/4 på t's plads i x og y

hastighedsvektor P svarer til at du differentierer x og y, og derefter indsætter t=pi/4 på t's plads i x' og y' (differentieret = ')

derefter kan du beregne vinklen via vinkelformel for vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2019 af AMelev

Giv dit indlæg en titel, der fortæller, hvad opgaven handler om.


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.