Matematik

Funktioner!

07. november 2019 af Idamus100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har om funktioner i matB, og jeg kan simbelhen ikke finde ud af disse to opgaver, den tricker mig. Så hvis der var enn venlig sjæl derude der vil hjælpe mig ville jeg blive glad. På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2019 af AMelev

Husk én opgave pr. tråd, ellers bliver det noget roderi.

Væn dig til at bruge? FormelSamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad er ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

</o:p>

1) Se din FS side 23 Figur & (121) samt side 24 (133) & (135).

2) 1. Som i 1).
2. Løs ligningen f '(x0) = 5 for at bestemme røringspunktets 1.koorinat x0. Indsæt derefter i tangentligningen.
3. Som 2, men tangenthældningen f '(x0) er nu 0, da tangenten er vandret.
4.Som 2. med f '(x0) = -4. Indsæt derefter x0 i såvel linjens ligning som f(x) og se, om de giver samme y-værdi (røringspunktet).


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2019 af janhaa

2)

1: h ' = -2x + 3, og P=(1,2) og h ' (1) = 1

y-2= h ' (1)*(x-1)

tangent 1:

y1 = x+1

2:

h ' = 5 = -2x+3

x=-1 og h ' (-1) = 5

h(-1) = -4 => Q=(-1,-4)

y +4 = 5(x+1)

tangent 2: y2 = 5x+1

3:

h ' = -2x+3 = 0

x=3/2

h(3/2) = 9/4

tangent 3: y3 = 9/4

4: ja


Skriv et svar til: Funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.