Kemi

Koncentration af H3O i rent vand

08. november 2019 af KFMK - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med følgende opgave:

Hvad er koncentrationen af H3O+ i rent vand?

Hvordan finder jeg ud af ovenstående? Ikke så meget svaret jeg leder efter, mere hvordan kommer jeg frem til det?

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2019 af mathon

Brug rent vands ionprodukt ved 25°C.


Svar #2
08. november 2019 af KFMK

Så dvs. denne?:

1,0·10-14 M2.

Hvordan kommer ligningen så til at se ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{llll} &\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_v\\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]^2=10^{-14}\; M^2\\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]= \sqrt{\left (10^{-7} \right )^2\; M^2 }=10^{-7}\; M \end{array}


Skriv et svar til: Koncentration af H3O i rent vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.