Matematik

Model for udvikling

09. november 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Ved virkelig ikke hvad jeg skal i denne opgave, altså i a) skal man så sætte 10 ind på t's plads og differentiere funktionen og i b skal man så sætte funktionen i en graf, eller snakker jeg sort.. :)


Svar #1
09. november 2019 af Mie23234

Her er opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2019 af mathon

                \small \begin{array}{llll}& N{\, }'(t)=a\cdot N(t)\cdot (M-N(t))\\\\ &N{\, }'(t)=0.00035\cdot N(t)\cdot (1200-N(t))\\\\ &N{\, }'(10)=0.00035\cdot N(10)\cdot (1200-N(10)) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2019 af ringstedLC

a) Bestem N ' , indsæt 10 og fortolk.

b) Skitsér og:

\begin{align*} N'(t) &= 0\Rightarrow t=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llll} \textup{st\o rst v\ae ksthastighed:}&N(t)=\frac{M}{2}=\frac{1200}{2}=600\\\\ &\frac{2}{1+7.5\cdot e^{-0.42\cdot t}}=1\\\\ &1+7.5\cdot e^{-0.42\cdot t}=2\\\\ &7.5\cdot e^{-0.42\cdot t}=1\\\\ & e^{-0.42\cdot t}=\frac{1}{7.5}\\\\ &e^{0.42\cdot t}=7.5\\\\ &0.42\cdot t=\ln(7.5)\\\\ &t=\frac{\ln(7.5)}{0.42} \end{array}


Skriv et svar til: Model for udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.