Matematik

En funktion f er givet ved: f(x)=e^x/(x^2+1)

11. november 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg må gerne bruge CAS værktøjer til opgaven. Som CAS bruger jeg TI-Nspire:). Tak på forhånd


Svar #1
11. november 2019 af NW12

Her er opgaven

Vedhæftet fil:oijokplkoj.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}a)& f{\, }'(x)=\frac{e^x\cdot (x^2+1)-e^x\cdot 2x}{(x^2+1)^2}=\frac{\left ( x^2-2x+1 \right )e^x}{(x^2+1)^2}\\\\& f{\, }'(3)=\frac{\left ( 3^2-2\cdot 3+1 \right )e^3}{(3^2+1)^2}=\frac{4e^3}{100}=\frac{e^3}{25} \end{array}


Svar #4
11. november 2019 af NW12

Har du løst den i TI-Nspire? Hvis ja, hvordan tastede du det ind?


Svar #5
13. november 2019 af NW12

Ingen som kan give en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2019 af Zagoria (Slettet)

#5

Ingen som kan give en forklaring?


             Er det at differentiere forskriften, du har svært ved ?


Svar #7
13. november 2019 af NW12

Ja, fordi jeg må gerne bruge CAS til det, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør i CAS


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2019 af Zagoria (Slettet)

#7

Ja, fordi jeg må gerne bruge CAS til det, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør i CAS


               Jeg tænker, at du skal bruge Ti- Nspire for at løse opgaven, den kender jeg desværre ikke.

              Jeg kan vejlede dig i Mathway , hvis du er interesseret og bruge det.


Svar #9
13. november 2019 af NW12

Det må jeg desværre ikke bruge

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2019 af mathon

TI-nspire:
                   \small \begin{array}{lllll} &\textup{Define} f(x)=\frac{e^x}{x^2+1}\\\\ &\textup{Define }g(x)=\frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x}\\\\ a)&g(3)=?\\\\ b)&\textup{solve}(g(x)=1,x)\qquad x=? \end{array}


Svar #11
13. november 2019 af NW12

Taaak!:)


Svar #12
13. november 2019 af NW12

Hvad har jeg gjort forket her? Mathon?

Vedhæftet fil:dhdhd.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. november 2019 af mathon

Du har et d for meget i

                                             \small \small \small \begin{array}{llll}&\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}{\color{Red} d}f(x)\\\\ \textup{skal v\ae re}&\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}f(x) \end{array}


Svar #14
13. november 2019 af NW12

Mathon nu ser det sådan ud? Synes ikke det ser rigtigt ud....

Vedhæftet fil:whwhwohiqhd.png

Skriv et svar til: En funktion f er givet ved: f(x)=e^x/(x^2+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.